První RUN letošního roku je na stáncích

První RUN letošního roku je na stáncích

Únorový RUN už je na stáncích i v poštovních schránkách předplatitelů. Co vás v něm čeká?

Úspěšný trenér a závodník Pavel Novák vysvětluje rozdíly v přípravě na desítku a na maraton. Jak byste měli běhat předtím, než přijde finální ladění formy? Nabídneme vám příklad tréninkového plánu.

titulJeště chvíli se zdržíme také mezi sněhovými vločkami. Dozvíte se, jak nakládat s běžkami od počátečního výběru přes to nejdůležitější: mazání. Anebo by se vám hodily lyže bez nutnosti používat odrazový vosk?

Běžky jsou skvělým zpestřením také pro canicrossaře a báječnou zábavou pro jeho psa. Lépe však vsadit na bruslení, jak popisuje ve svém tradičním okénku Šimon Cipro.

Nový rok je obdobím předsevzetí, která zvedají z gauče kdekoho. Trenér Michal Vítů proto připravil sumář nejčastějších otázek a odpovědí pro (věčné) začátečníky.

Začít s běháním můžete, i když máte pár kilo navíc. Jenže možná bojujete s řadou předsudků a ostychem. Rungirl, rubrika (nejen) pro ženy, se tentokrát zabývá tím, jak s nimi zatočit. Běh přece není jen pro gazely!

Svá předsevzetí a cíle má pro rok 2017 i naše elita. Vyzpovídali jsme proto české špičkové běžce a běžkyně. Dokonce jeden celý den strávíme s vytrvalcem Vítkem Pavlištou.

Skvělou sezónu má za sebou Simona Vrzalová. Na podzim vyhrála Běchovice i MČR v krosu, v červnu získala titul v běhu na 1 500 metrů na dráze. Přitom ještě nedávno málem věšela běžeckou obuv na hřebík. Co na sebe prozrazuje v rozhovoru?

Překážkové závody Reebok Spartan Race jsou fenoménem, který láká stále více lidí, nejen kovaných běžců. Odkrýváme, proč byste ho měli vyzkoušet i vy. I když… to pochopíš až v cíli!

Nesmíte ale zapomínat ani na regeneraci. Máme pro vás manuál domácích lázní i tipy na péči od profesionálů, doporučujeme skvělá wellness.

Už jste slyšeli o Kidokai Runningu? Fyzioterapeut a dlouholetý profesionální sportovec Richard Jisl nastiňuje filozofii běhu, který vás nevyčerpá, nebolí a budete z něj mít radost.