Running Cheff: Inspirace pro běžecký jídelníček

Co si dáš k obědu? Něco, co ti chutná, a zároveň je to i zdravé?  Samozřejmě. Spojili jsme se se špičkovým šéfkuchařem Maxime Smenchukovem, který je nejen skvělým kuchařem, ale i běžcem s maratonem pod 3 hodiny! Jeho recepty najdeš na našem YouTube kanále.

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a parmezánem

PRO 2 OSOBY BUDEME POTŘEBOVAT:

  • 240 g semolinových těstovin
  • 400 g drcených rajčat (1 plechovka)
  • 1 cibuli šalotku
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g parmezánu (strouhaný nebo hobliny)
  • olivový olej, cukr, sůl, pepř
  • bazalku

JAK NA TO:

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody a pustíme se do omáčky. Šalotku a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme šalotku a česnek. Přidáme rajčata a chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem, a pokud se nám omáčka zdá kyselá, přidáme trochu cukru. Do omáčky dáme uvařené těstoviny a promícháme. Servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme parmezánem a bazalkou nebo něčím zeleným, co najdeš v lednici.

Maxim Semenchukov pochází z Kazachstánu, v ČR žije již 15 let. Šéfuje kuchyni v pražském Hotelu Amarylis Jerome. Zároveň je i skvělým běžcem, jeho osobní rekord na maraton má hodnotu 2:58, 50. Můžeš ho sledovat na Facebooku a Instagramu.