Running Cheff: Steak z lososa

Co si dáš k obědu? Něco, co ti chutná, a zároveň je to i zdravé?  Samozřejmě. Spojili jsme se se špičkovým šéfkuchařem Maxime Smenchukovem, který je nejen skvělým kuchařem, ale i běžcem s maratonem pod 3 hodiny! Jeho recepty najdeš na našem YouTube kanále.

Losos je bohatý a chutný zdroj proteinu. Tady pro vás máme chutný recept, který zvládne každý!

Pro 2 osoby budeme potřebovat:
400 g losos (2 steaky)
10 ml olivový olej
40 ml bazalkové pesto
100 g quinoa
100 g rukola
1 ks avokádo
1 ks ředkvičky
1 ks feferonky
sůl
Jak na to:
Quinou namočíme do studené vody na cca 10 minut. Steaky z lososa potřeme olejem a osolíme je. Dáme na suchou rozehřátou pánev a opečeme ze všech stran. Quinou uvaříme podle návodu. Lososa dáme do trouby na cca 5 minut.
Feferonku nakrájíme nadrobno, a smícháme s pestem. Dáme chvili odstát.
Avokádo očistíme a nakrájíme jako vějíř. Na talíř položime avokádo, vedle dáme lososa, quinou, rukolu, dochutíme omáčkou a dáme ředkvičky nakrájené na plátky.
Výživové hodnoty na jednu porci
energetická hodnota – 2293 kJ
41 g   bílkoviny
16 g   sacharidy
33 g  tuky
5 g    vláknina