Running Cheff: Pesto a Bruschetta Caprese

Co si dáš k obědu? Něco, co ti chutná, a zároveň je to i zdravé?  Samozřejmě. Spojili jsme se se špičkovým šéfkuchařem Maxime Smenchukovem, který je nejen skvělým kuchařem, ale i běžcem s maratonem pod 3 hodiny! Jeho recepty najdeš na našem YouTube kanále.

Bylinkové Pesto

Tato bylinková pasta dokaže udělat zázraky! Stači přidat par lžic do salátu nebo jako omáčku k masu nebo k rybě.
Je to opravdu univerzalní výrobek, který můžete uchovávat v lednici a mít ho vždy po ruce. Pro rychlou svačinu stači vzít čerstvý chléb a místo másla použít pesto. A pak už je to na vás – vhodné jsou šunky, sýry i jakakoliv zelenina či listové saláty.
Budeme potřebovat:
1 svazek bazalka čerstvá
150 ml olivový olej extra panenský
2 stroužky česnek
30 g parmezán
15 g mandle (pinie)
sůl. pepř
Do mixeru dáme listy bazalky, česnek, parmezán a mandle. Přelijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Všechno dobře rozmixujeme. Pesto by mělo mít smetanovou konzistenci. Je-li pesto máte příliš husté, přidejte olivový olej. Dejte pesto do uzavíratelné misky a uchovávejte v lednici.
Výživové hodnoty na 100g:
2150 kJ
Bílkoviny 16 g
Tuky 108 g
Sacharidy 5 g
Vláknina 2 g

Recept Bruschetta

Pro 2 osoby budeme potřebovat:
1/2 ks bageta
100 g cherry rajčata
100 g mini mozzarella
Bagetu nakrájíme a opečeme na rozehřáté pánvi z obou stran. Chery rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme do misky spolu s mini mozzarellou. Přidáme par polevkových lžic pesta a dobře promícháme. Na opečené bagetky položíme směs Caprese a ozdobíme bazalkou a nebo ředkvičkami.
Výživové hodnoty 1 porce:
1250 kJ
Bílkoviny 30 g
Tuky 32 g
Sacharidy 47 g
Vláknina 6 g