Velikonoční běh

Velikonoční běh

Oslav Velikonoční svátky, vyber si některou z tematických tratí a překonej sám sebe při zdolávání nové sportovní výzvy. Velikonoční běh je dalším závodem běžecké série Rok v běhu a pokud tedy sbíráš medaile do rámečku, tahle ti nesmí chybět. V nabídce jsou již tradičně dvě tratě pro chodce a pro velký úspěch se mezi stálice zařadil i běh s kočárkem. Nechybí navíc ani jedna zážitková trať, kterou není třeba měřit, za to je ale podmínkou vyběhnout s malovaným vajíčkem. Bez toho se totiž žádné Velikonoce neobejdou a hlavně, občas neuškodí odložit stopky a místo honění času se při tom běhu i trochu od srdce zasmát.

Vyzvi na závod své přátele a kamarády. Utkejte se napůl v reálném i virtuálním světě a oslavte tak nejen Velikonoce, ale i začátek jara.

REGISTRACE NA VELIKONOČNÍ BĚH

Událost na facebooku ZDE

Velikonoční tratě:

Dětský závod – 500m
Dětský závod – 1000m
Dětská chůze – 5 km
Běh s kraslicí – neměřená trať
Běh s kočárkem – 3 km
Jarní proběhnutí – 2 km
Hody, hody, doprovody – 5 km
Beru do zaječích – 10 km
Běh na koledu – 15 km
Bude maz(an)ec – 21 km
Chůze – 10 km
CHůze – 20 km

Virtuální závody a výzvy fungují stejně jako jakýkoli jiný druh běhu a skutečně jej poběžíš. Virtuální je pouze tabulka výsledků, vše ostatní je reálné a je jen na tobě, jak zvládneš jednotlivé výzvy, které si odběhneš svým vlastním tempem, kdekoli venku v přírodě i bez ohledu na výsledek. Jediné, co musíš udělat, je přihlásit se do závodujít běhat, změřit si svou aktivitu a zaslat důkaz, že máš splněno.

Trasu si naplánuj dle zvolené délky závodu a to kdekoli se ti to hodí. V zájmu fair-play si ale ohlídej, abys na své trati neběžel(a) víc z kopce, než do kopce. Pokud uběhneš delší trasu, než na kterou jsi se přihlásil(a), ničemu to nevadí. Systém tvůj výsledek automaticky přepočítá na požadovanou vzdálenost. Celou délku trati ale musíš absolvovat najednou a není možné sčítat časy a vzdálenost z více aktivit.

Závod můžeš absolvovat kdykoli od 19.-28.2. a po celou tuto dobu můžeš také nahrávat své výsledky a to klidně i zpětně. Jedinou podmínkou je, že musíš závod absolvovat v daném termínu.

Pro změření trasy můžeš využít sportovní hodinky nebo kteroukoli běžně dostupnou mobilní aplikaci, např. SportsTracker, Strava a další, která měří požadované hodnoty (čas a uběhnutou vzdálenost). Pak už stačí jen udělat printscreen a zadat výsledek přes odkaz, který ti přijde po registraci na e-mail.

Velikonoce se slaví ve velké části světa již několik staletí, a zatímco pro některé jsou to svátky spojené výhradně s křesťanstvím, pro mnoho lidí jsou především symbolem přicházejícího jara a probouzející se přírody. Jedná se o pohyblivý svátek, takže některý rok malujeme vajíčka a pečeme beránky už koncem března, zatímco jindy si na koledování a mazanec musíme počkat téměř až do května. Letos připadá Velký pátek na 2.4. a to je také den, kdy se vší parádou odstartujeme i tento virtuální závod, který doslova poběží až do Velikonočního pondělí 5.4.

Veškeré informace k VELIKONOČNÍMU BĚHU najdeš ZDE.